VÄLKOMMEN

OM OSS

GÅRDSBUTIK

ORELUNDS TRÄDGÅRD

GÅRDENS PRODUKTER

ÖPPETTIDER
STUGA VID HAVET

Gröna Butiken på Orelund
Orelund 1, 272 95 Simrishamn
Tel: 0414-243 00
E-post: info@orelund.se

 

Om oss
Släktgården Orelund ligger precis norr om Lilla Viks golfbana, mellan Simrishamn och Kivik vid Österlens kust. Här är Orelunds odlingar, gårdsbutik och trädgårdscafé vackert belägna mitt i det böljande fruktriket, där de första äppelträden planterades redan i slutet av 1800-talet.

Vi som driver Orelund idag heter Britt och John Orelind. Gården har varit i familjen Orelinds ägo sedan år 1892 och drevs till att börja med enbart som lantbruk. Drygt hundra år senare, 1989, bildade vi företaget Österlentomater AB och byggde samma år ett växthus på 4.000 kvadratmeter. Vår drivkraft är att ge så många konsumenter som möjligt chansen att köpa svenska, färska och närodlade produkter.

Orelund består av 33 hektar fruktodling där vi odlar äpplen, päron, körsbär och plommon samt en bärodling med jordgubbar och hallon. Tomater, gurka, paprika och chili frodas i vårt växthus. Gröna Butiken, butiken för läckergommar, har en trogen kundkrets och i juli öppnar vi vårt lummiga Trädgårdscafé.

Genom åren har vi fått en del priser och utmärkelser:
1990 utsågs vi till årets företagare i Simrishamns kommun.
2004 tilldelades Österlentomater AB Gastronomiska Akademins diplom.
2009 fick Österlentomater Skåneländska Akademiens och Hushållningssällskapets Malmöhus ”Bertil Göranssons Bjärsjölagårdsstipendium” på 10.000 kr.
2009 vann Österlentomater både guld (Äppelchutney) och silver (Körsbärschutney) vid Eldrimners SM i Mathantverk i Stockholm.
2012 fick vi hedersuppdraget att leverera gårdens körsbär till desserten på Nobelfesten.
2013 fick vi Hushållningssällskapet Kristianstads diplom.

  En investering av energiväv i vårt växthus som gör en energibesparing för uppvärmning i huset.
   

FOTO: ANETTE ODELBERG/MORIA FORM & BILD. TEXT: LOTTA SOLDING/ORDSPRÅK. FORM & TEKNIK: PETER MÅRTENSSON/DESIGNOFFICE.